Aplikacija PhotoMath odsad rješava i rukom napisane matematičke zadatke

Aplikacija PhotoMath odsad rješava i rukom napisane matematičke zadatke

Foto: Facebook/Photomath

PROFESORI su upravo dobili još jedan razlog za nadziranje učenika tijekom testova, i to zbog najnovije nadogradnje aplikacije Photomath.

> Još jedan veliki uspjeh PhotoMatha: U Barceloni proglašen najboljim startupom

Podsjetimo, riječ je o aplikaciji koja rješava složene matematičke probleme korištenjem kamere pametnih telefona. Novost je u tome što odsad Photomath, uz tiskani tekst, čita i rukopis, piše TechCrunch.

Photomath je 2014. godine završio u finalu Startup Battlefield at Disrupt Europe, a aplikacija je od tada, prema riječima osnivača i direktora Damira Sabola, skinuta preko 36 milijuna na Androidu i iOS-u te je među top pet obrazovnih aplikacija u SAD-u.

Ovog tjedna izašla je verzija Photomath 3.0 popularne aplikacije za iOS. Photomath je u početku mogao čitati samo tiskani tekst, no odsad je u mogućnosti prepoznati i rukopis.

Novi Photomath +

Ovom nadogradnjom aplikacija korisnicima donosi novi matematički sustav Photomath +, koji rješava probleme na sličan način kao i čovjek, provodeći korisnike kroz problem uz korisne vodiče, korak po korak.

Photomath + možete besplatno skinuti do 30. studenoga, nakon čega će biti potrebno platiti premiju za korištenje. O kolikom će iznosu biti riječ još nije poznato, no Sabol je najavio više detalja o cijenama najkasnije do kraja godine. Dodao je kako će osnovne usluge aplikacije, poput rješavanja matematičkih problema pomoću kamere, ostati besplatni zauvijek.

Izmjene i poboljšanja za sada su dostupna samo za iOS, ali do kraja mjeseca ažuriranom verzijom aplikacije moći će se služiti i korisnici Androida.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara