Asad komentirao tursku ofenzivu, obećava da će teritorij braniti svim sredstvima

Asad komentirao tursku ofenzivu, obećava da će teritorij braniti svim sredstvima
Foto: EPA

SIRIJSKI predsjednik Bašar al-Asad je obećao da će se turskoj ofenzivi suprotstaviti svim legitimnim sredstvima nakon što se njegova vojska rasporedila kao podrška kurdskim snagama protiv kojih je usmjerena vojna operacija Ankare na sjeveru Sirije.

Upozorivši na agresiju Turske, Asad je jamčio da će Sirija odgovoriti na napad u bilo kojem dijelu sirijskog teritorija svim raspoloživim legitimnim sredstvima, prenijelo je predsjedništvo na društvenim mrežama.

Naglasio da je Sirija odgovorila na invaziju

To je prva reakcija predsjednika Asada nakon što se njegova vojska rasporedila u područjima sjevera zemlje na poziv poluautonomne vlasti kurdske manjine, koja je od 9. listopada na meti ofenzive turske vojske i njihovih sirijskih pomagača.

Odražavajući neviđeno zbližavanje Damaska i te sirijske manjine, njihove snage su se u nekim područjima sukobile sa sirijskim pomagačima Ankare, posebice blizu Ain Ise.

Asad je naglasio da je Sirija odgovorila na grubu invaziju Turske na nekoliko mjesta, napadom na njihove agente i teroriste.

Šef države je govorio prilikom primanja iračkog visokog dužnosnika Faleh al-Fajada, savjetnika iračkog premijera za nacionalnu sigurnost.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara