ASH pozvao HRT da prestane s promidžbom samo nekih stranaka

PREDSJEDNIK Akcije socijaldemokrata Hrvatske (ASH) Zlatko Klarić pozvao je danas HRT da dok se ne raspišu izbori prestane s promidžbom samo pojedenih političkih stranaka.

Na HTV-u dnevno se forsiraju predstavnici jednih te istih političkih stranaka, rekao je Zlatko Klarić na konferenciji za novinare.

ASH, dodao je, traži primanje kod glavnog ravnatelja HRT-a, koji je odgovoran za zakonitost rada te kuće, kako bi ga upozorili da se trebaju pratiti i izvanparlamentarne stranke, barem zbog onih 40 posto neopredijeljenih građana.

Urednike HTV-a Klarić je pozvao da poštuju Zakon o HRT-u, u kojem, podsjetio je, između ostalog stoji odredba o poštivanju i poticanju pluralizma, da se ne smiju zastupati stajališta i interesi pojedinih političkih stranaka te da se mora omogućiti ravnopravno sučeljavanje stajališta različitih izvora.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Klarić je naglasio da po promidžbi na HTV-u ispada da "pojedini ministri grade autoputeve, drugi seljacima plaćaju štete, a sve zajedno premijer Račan želi pripisati sebi".

"ASH upozorava da sve to plaćaju porezni obveznici, a oni (ministri) trenutno samo upravljaju, odnosno krivo upravljaju njihovim novcem", rekao je Klarić.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara