Atena: Grčki tisak osudio "histeriju" stranih medija

GRČKI je tisak u srijedu oštro osudio napao reagiraja stranih medija na eksploziju pokraj policijske postaje Kalithea u blizini centra glavnog grčkog grada u kojima je počinjena samo manja materijalna šteta.

Tri bombe koje su eksplodirale pored policijske postaje izazvale su "histeriju straha u svjetskom pokrivanju događaja", piše Una Ta Nea, list s najvećom nakladom u Grčkoj.

"I dok policija ocjenjuje da se radi o jasnoj grčkoj terorističkoj akciji, dobar broj stranih medija se požurio to povezati sa sigurnošću Olimpijskih igara uključujući i al Qaidu", piše taj list.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
"Histerija s duhovima straha", naslov je u dnevniku Une Eleftherotypia. Taj dnevnik u svom uvodniku osuđuje "politiku ratnika Georgea W. Busha i Tonyja Blaira" koji su "miroljubivu manifestaciju protiv Olimpijskih igara pretvorili u ratnu operaciju i nahranili svjetsku histeriju stvarima bez važnosti nekoliko mjeseci prije Igara".

Eletheros Typos (provladine, desno orijentiran) govori o "provokacijama" i ističe da su "bombe postale glavna tema međunarodnih medija i dovele do pada na svjetskim burzama".

Dnevnik Kathimerini ističe također "histeriju vezanu za sigurnost Olimpijskih igara", ocjenjujući da su male eksplozije u Kalithei izazvale pretjerane reakcije u međunarodnim medijima".

Ethnos (oporba, ljevica) piše kako su "svjetska ludost" i "nevjerojatne netočnosti i pretjerivanja u međunarodnim medijima usmjerene na sigurnost Olimpijskih igara".
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara