Atentat na Draškovića u Budvi slučajno se poklopio s drugim zadatkom JSO-a

U NASTAVKU suđenja optuženima za ubojstvo bivšeg predsjednika Srbije Ivana Stambolića i pokušaj atentata na Vuka Draškovića u Budvi 2000. godine, bivši pripadnik Jedinice za specijalne operacije (JSO) Vukašin Vukašinović izjavio je pred Specijalnim sudom za suzbijanje organiziranog kriminala u Beogradu da se njegov i odlazak optuženih pripadnika te jedinice u Budvu "samo slučajno" vremenski poklopilo s atentatom na Vuka Draškovića.

Svjedok, inače i bivši šef osiguranja prvooptuženog Milorada Ulemeka Legije, bivšeg zapovjednika JSO-a, time je potvrdio navode Ulemekove obrane da su pripadnici te jedinice u Budvu išli po drugom zadatku, a ne da bi izvršili atentat na Vuka Draškovića, predsjednika Srpskog pokreta obnove, tada najjače oporbene stranke režimu Slobodana Miloševića.

Svjedok Vukašinović je izjavio i da je bio uhićen u policijskoj akciji "Sablja", provedenoj nakon atentata na premijera Zorana Đinđića u ožujku 2003. godine, te da je tom prigodom policija od njega tražila da tereti Ulemeka i ostale optužene pripadnike jedinice za pokušaj atentata na Draškovića.

Za ubojstvo Ivana Stambolića i pokušaj atentata na Draškovića pred Specijalnim sudom za borbu protiv organiziranog kriminala optuženi su, osim Ulemeka i pripadnika JSO-a, i bivši načelnik Službe sigurnosti MUP-a Srbije i haaški optuženik Nebojša Pavković, dok je protiv bivšeg predsjednika Srbije i SR Jugoslavije Slobodana Miloševića postupak izdvojen.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara