"Atilino priznanje o atentatu na Dodika je čista izmišljotina"

NAKON što je jučer Jutarnji list prenio priznanje Đorđa Vasiljevića Atile (jednog od članova internacionalne kriminalističke skupine koja je sudjelovala u pljački splitske pošte) o atentatu na premijera Milorada Dodika, Dnevni Avaz donio je svojevrsni demantij.

Priznao je, kako je donio list, policiji u Bijeljini kako je kaznena djela u Hrvatskoj radio u sklopu "Jandrekove bande", na čijemu je čelu bivši tjelohranitelj Hrvoja Petrača, Trpimir Jandrek.

Atila "propjevao" o sudjelovanju u ubojstvu Marka Sliška s Petračevim tjelohraniteljem

Naime, današnje izdanje Dnevnog Avaza donosi izjavu Gojka Vasića, načelnika uprave kriminalističke policije MUP-a RS, koji za Atilinin iskaz kaže kako je najobičnija izmišljotina. Jutarnji list je, pak, u današnjem izdanju donio vijest kako MUP Hrvatske istražuje Atilin iskaz.

Za razliku od Avaza, koji je imao službene izjave iz vrha MUP i SIPA-e, Jutarnji list donio je naslov na osnovi izjave odvjetnika Veljka Topoloveca koji zastupa obitelj Marka Sliška.

"Sa SIPA-om i MUP-om Hrvatske provjeravali smo sve te navode. Provjerili smo ih da vidimo ima li nešto možda utemeljeno ili nešto što stoji. Za lica koja je spominjao u Sarajevu provjeravala je SIPA, za lica u Hrvatskoj, provjere je radio MUP RH, a za lica iz RS koje je on, također, spominjao da su mu trebali biti veza, provjeravali smo mi u MUP-u RS. Na kraju smo zaključili kako se iza svega kriju namjere Vasiljevića da sebi osigura azil i izbjegavanje krivične odgovornosti u Hrvatskoj i izbjegavanje izdržavanja zatvorske kazne u Srbiji", kazao je za Avaz Vasić, dodajući kako je to sve "čisto kao suza". 

Za atentat na Dodika kaže kako se ništa nije moglo potvrditi, a Vasić dodaje kako je beogradski kriminalac, na svom putu do željenog azila, " jednostavno prozvao ljude koji nemaju veze s tim".

"Zato to nije trebalo ići u javnost. Čisto radi njegove sigurnosti. Tim licima nije svejedno ako ih je netko prozivao", rekao je prvi policajac Republike Srpske. Pomoćnik direktora SIPA-e Dragan Lukač također je rekao kako je Atilinin iskaz nedovoljno ozbiljan.

I.Ć.
Foto: AFP

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara