Atlantic grupa poslovala sa 68,8 milijuna kuna dobiti iz poslovanja

ATLANTIC grupa prvih je devet mjeseci ove godine poslovala za velikim profitom, ostvarila je prihod od 1,3 milijarde kuna što je za 22 posto više nego u istom razdoblju prošle godine. Što se tiče neto dobiti, ona je veća za 62 posto i iznosi 42 milijuna kuna dok je dobit iz poslovanja veća za 38 posto i iznosi 68,8 milijuna kuna, navodi se u priopćenju tvrtke.

Atlantic grupa je zabilježila pozitivno poslovanje u svim segmentima poslovanja. Hrvatsko tržište sudjeluje u ukupnoj prodaju Atlantic grupe sa 60 posto, a međunarodna tržišta sa 40 posto. Početkom godine, u travnju, Atlantic grupa je kupila Fidifarm, proizvođača vitaminskih proizvoda i dodataka prehrani u čijem je sustavu Dietpharm, krajem svibnja preuzeta je srpska Multivita, a početkom srpnja makedonska tvrtka Vičiški komerc.

Pozitivnom poslovanju pridonijela je i odluka o javnoj ponudi dionica Atlantic grupe donesena krajem srpnja te uvrštenje u kotaciju Zagrebačke burze. Interes kupnje dionica premašio je raspoloživu količinu za pet puta, a cijena dionice bila je određena na 935 kuna i njeno uvrštenje u kotaciju Zagrebačke burze očekuje se 19.studenoga.

V.M.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara