Aung San Suu Kyi sama u kućnom pritvoru slavi svoj 59. rođendan

PREDSTAVNICA oporbe Mianmara Aung San Suu Kyi proslavila je u subotu sama u kućnom pritvoru 59. rođendan dok se više stotina članova njezine stranke zajedno molilo u Rangunu za njezino skoro oslobođenje.

Više od 400 simpatizera iz cijelog Mianmara okupilo se pred prostorijama stranke Aung San Suu Kyi, Nacionalne lige za demokraciju (LND, gdje su budistički redovnici molili za oslobađanje dobitnice Nobelove nagrade za mir.

Aktivistica za ljudska prava i čelnica oporbe u Minamaru, Aung San Suu Kyi uhićena je nakon napada na njezin konvoj 30. lipnja 2003. na sjeveru Mianmara, nakon čega su je vladine sigurnosne snage prebacile u tajno skrovište, a zatim joj je određen kućni pritvor, treći puta od početka njezine borbe za demokraciju 1988. godine.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Glasnogovornik glavne oporbene stranke je rekao da se neće predati prije no što postignu oslobođenje Aung San Suu Kyi kao i svih političkih zatvorenika. Organizacije za obranu ljudskih prava ocijenjuju da se oko 1.300 političkih zatvorenika nalazi u zatvorima vojnog režima, koji je na vlasti u Mianmaru dulje od 40 godina.

(Hina) xtm ysd

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara