Australija potresena samoubojstvom popularne TV-voditeljice hrvatskog podrijetla

AUSTRALSKU javnost je jučer potresla vijest o tragičnoj smrti Charmaine Dragun, 29-godišnje novinarke TV-kuće Ten Network, koja je nedavno stekla veliku popularnost i slavu kao ko-voditeljica prestižne emisije TV-vijesti Ten News.

Jučer popodne je njeno truplo pronađeno na dnu The Gapa, nakupine stijena na obali mora u blizini Sydneya. Izjave svjedoka navode da je neposredno prije žena koja odgovara njenom opisu viđena kako sjedi na vrhu stijena, koje su inače popularne među samoubojicama.

Zabrinuti prolaznici su pozvali policiju, ali je ona stigla prekasno. Sydney Morning Herald javlja, pak, kako je jedna od Draguničinih prijateljica u petak popodne dobila SMS-poruku u kojoj voditeljica izražava duboko nezadovoljstvo svojim životom i najavljuje samoubojstvo.

Charmaine Dragun je diplomirala na Akademiji dramskih umjetnosti Zapadne Australije, i započela je karijeru kao novinarka lokalnih radio-postaja. Tamo je stekla brojna priznanja, a s vremenom se nametnula prvo kao lokalna, a potom kao nacionalna voditeljica Ten Networka.

U srpnju je Dragun posjetila Hrvatsku odakle potječu njeni preci, a svoja je iskustva opisala u članku za Sunday Times, vodeće novine Zapadne Australije.

Vijest o je duboko potresla australsku javnost i medije, a pogotovo njenog ko-voditelja Tima Webstera, koji je za smrt svoje kolegice doznao samo trenutak prije početka emitiranja vijesti uživo. Većina komentara izražava šok pred spoznajom da je mlada i prodorna voditeljica koju su svi prijatelji i poznanici opisivali kao "inteligentnu, živahnu i vedru" imala probleme zbog kojih je sebi oduzela život.

Charmaine Dragun je posljednjih osam godina života provela s fotografom, forenzičkim patologom i bivšim rock-glazbenikom Simonom Struthersom. Njeni roditelji Michael i Estella Dragun, kao i brat Matt su iz Pertha doputovali u Sydney.

Internet-forumi kao i brojne fanovske stranice u Australiji su zasute porukama u kojima se izražava šok, nevjerica kao i sućut obitelji prerano ugasle TV-zvijezde.

D.A.

Foto: Network Ten

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara