Australski Fritzl osuđen na 22 godine zatvora

Australski Fritzl osuđen na 22 godine zatvora

Tekst: V.Š.
Foto: AFP

MUŠKARCU koji je u siječnju proglašen krivim za svakodnevno silovanje vlastite kćeri u razdoblju od 28 godina u ponedjeljak je izrečena zatvorska kazna od 22 godine i pet mjeseci.

"Nazvati vaš odnos prema kćeri strašnim je golemo podcjenjivanje. Svakodnevno ste zlostavljali kćer i ono što ste radili je neopisiva zloupotreba povjerenja", rekla je sutkinja Susan Pullen na izricanju presude.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Zlostavljanje je započelo u predgrađu Melbournea 1977. godine kad je djevojčica imala 12 godina, a okončalo se 2005. kad je njegova napastovana kći sve prijavila policiji. Kći je u 28 godina zlostavljanja rodila četvero djece, a jedno od njih umrlo je 12 tjedana nakon poroda. Ostala djeca su mentalno zaostala.

Šokantna priča objavljena je u australskim medijima sredinom rujna. Policija je odbila iznositi detalje slučaja u javnost, ali je potvrdila da je DNK analizom da je otac zlostavljač zaista otac djece svoje kćeri.

Kći je policiji prijavila zlostavljanje još 2005. godine, ali je odbila daljnju suradnju iz straha za vlastiti život. Policiji je drugi put došla u lipnju 2009. godine i dala izjavu protiv oca. Na sudu se suočio s optužnicom od 13 točaka, od kojih je pet za incest, pet za silovanje i dvije za seksualno zlostavljanje djevojčice mlađe od 16 godina.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara