austrija će u Vukovaru obnoviti zgradu s oko 40-ak stanova

Ministar javnih radova, obnove i graditeljstva Radimir Čačić i opunomoćena ministrica veleposlanstva Republike Austrije Ursula Fahringer danas su potpisali sporazum vrijedan 500.000 eura kojim će se u Vukovaru obnoviti jedna, u ratu stradala zgrada s oko 40ak stanova. L

Republika Austrija time podržava povratak prognanika, izbjeglica i raseljenih osoba u Hrvatsko Podunavlje, rečeno je prigodom potpisivanja sporazuma.

Nositelj projekta je Hilfswerk Austria, jedna od vodećih austrijskih nevladinih organizacija, koja provodi socijalne, odnosno humanitarne projekte u Austriji i u mnogim drugim zemljama. Austrija je 2000/2001. u Vukovaru obnovila zgradu s 56 stanova.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Čačić je izrazio zadovoljstvo ponovnom suradnjom s Austrijom.

Ursula Fahringer istaknula je da političke, gospodarske i kulturne odnose između Austrije i Hrvatske obilježava posebna prisnost (Austrija je i kao strani ulagač vodeća u Hrvatskoj), te izrazila zadovoljstvo da dvije zemlje sada mogu tješnje surađivati i na humanitarnom području.

Vendi Pivodic iz Hilfswerk Austria istaknula je da ta humanitarna organizacija pruža pomoć prije svega civilnim žrtvama rata i prirodnih katastrofa.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara