Austrijanac koji je lažirao samoubojstvo u Zadru, pronađen živ u austrijskom samostanu

Austrijanac koji je lažirao samoubojstvo u Zadru, pronađen živ u austrijskom samostanu

Tekst: Z.J.
Foto: Paun Paunović / Cropix

U RUJNU prošle godine s trajekta koji je plovio na liniji Preko-Zadar objavljeno je da se bacio 67-godišnji Austrijanac. Naime, očevidac s broda je zapovjedniku prijavio da je stariji muškarac skočio u more, a nedugo nakon toga na brodu je pronađen ruksak s osobnim stvarima i dokumentima Helmuta Breita. Međutim, Austrijanac je pronađen živ i zdrav u jednom austrijskom samostanu.

Austrijski državljanin Helmut Breit je nestao 25. rujna s trajekta Jazine nešto prije pola noći. Iako su ga mnogi smatrali nestalim, Breit je prije nekoliko dana pronađen u jednom austrijskom samostanu. Prema nekim informacijama, čini se da je Breit iscenirao svoje samoubojstvo na trajektu kako bi izbjegao zatvorsku kaznu zbog seksualnog zlostavljanja vlastite kćeri.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon prijavljenog nestanka putnika s trajekta, Lučka kapetanija i policija su pretražili čitavo područje između Preka i Zadra, ali nikakvih tragova nisu pronašli. Nakon toga je potraga prekinuta.

Ipak, istragom se utvrdilo da je Austrijanca, prema dogovoru, nakon skoka s trajekta, gliser izvukao iz mora, a u listopadu se Breit prvi put pojavio u samostanu.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara