Autocesta Banja Luka - Split za tri i pol godine?

Autocesta Banja Luka - Split za tri i pol godine?

Vlatko Zrilić, ministar gospodarstva Hercegbosanske županije razgovarao je u Livnu s direktorom tvrtke Alpine bau GmbH za BiH Nikolom Pilipovićem o izgradnji autoceste Banja Luka - Split. Njih dvojica su najveći dio sastanka posvetili tehničkoj i gospodarskoj opravdanosti izgradnje prometnog koridora Banja Luka - Mlinište - Glamoč - Livno - Kamensko - Split.

Nakon sastanka je priopćeno da je navedena prometnica za tvrtku Alpina, koja je jedina  ozbiljno zainteresirana za izgradnju, najrentabilnija investicija u BiH. Zrilić je istaknuo kako je Republika Hrvatska već izrazila velik interes za gradnju autoceste koja bi spajala dva dijela Europe, istočni dio i Jadransku obalu. Prema njegovim riječima, vrijednost cijelog projekta iznosi oko 850 milijuna konvertibilnih maraka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Sada slijedi izrada dokumentacije i ukoliko sve pripreme budu tekle prema predviđenom planu izgradnja autoceste Banja Luka - Split počela bi za godinu i pol dana, a bila bi završena za tri i pol godine", na koncu je kazao Zrilić.

Ig.M.
Foto: Index (arhiva)

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara