Autocesta Rijeka-Zagreb platit će premještaj konja s farme u blizini gradilišta

PODUZEĆE Autocesta Rijeka Zagreb d.d. i vlasnik farme s 40 rasnih konja uz gradilište autoceste pokraj Vrbovskog Damir Voloder potpisali su danas sporazum o šestomjesečnu premještaju konja kako bi se zaštitili od buke građevinskih strojeva i miniranja, doznaje se danas iz toga poduzeća.

Po riječima Igora Martinovića iz Pravne službe Autoceste Rijeka-Zagreb d.d. to će poduzeće podmiriti troškove prijevoza i smještaja konja na mjesto koje će odabrati Voloder te njihovu veterinarsku zaštitu.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Voloder je prije 40-ak dana zapriječio nastavak gradnje autoceste, tvrdeći da buka uznemiruje njegove konje te da su zbog toga postali opasni i za sebe i za ljude. Zahtijevao je da graditelji plate trajan ili privremen premještaj konja te da nakon izgradnje autoceste osiguraju uvjete za nesmetan boravak konja na farmi.

Martinović je kazao da će pripremni radovi na dijelu autoceste kod Vrbovskog početi danas. Sedam dana nakon premještaja konja bit će nastavljeno miniranje terena i radovi građevnim strojevima.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara