Autom pokušala u Hrvatsku unijeti više od 10 kilograma marihuane

Autom pokušala u Hrvatsku unijeti više od 10 kilograma marihuane
Foto: MUP

POLICIJSKI i carinski službenici su prilikom redovitog nadzora na graničnom prijelazu Slavonski Brod, na ulazu u Republiku Hrvatsku, 18. lipnja oko 21:55 sati, između ostalih, kontrolirali 35-godišnjakinju (državljanka Bosne i Hercegovine) koja je upravljala osobnim automobilom (BiH registracijskih oznaka).

Policijski službenik je prilikom kontrole izrazio sumnju da 35-godišnjakinja preko granice krijumčari opojnu drogu, te izdvojio vozačicu i vozilo radi daljnjeg pregleda. Sumnje policijskog službenika su potvrđene, te su policijski i carinski službenici prilikom pregleda u unutrašnjosti odbojnika vozila uočili skrivene pakete u kojima se nalazila opojna droga. 

Pronađeno je 28 paketa s marihuanom

Daljnjim zajedničkim radom i pretragom policije i carine, a temeljem naloga Županijskog suda Slavonski Brod, pronađeno je 28 paketa (pojedinačne težine od 200 grama do 1 kg), ukupne težine 10.3 kilograma opojne droge marihuane. 

Policijski službenici su dovršenim kriminalističkim istraživanjem potvrdili sumnju da je 35-godišnjakinja počinila kazneno djelo neovlaštene proizvodnje i prometa drogama, koju su uz kaznenu prijavu predali pritvorskom nadzorniku Policijske uprave brodsko-posavske, a danas će biti predana u Općinsko državno odvjetništvo u Slavonskom Brodu na daljnje postupanje. 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara