Autoru najboljeg filma Motovunske filmske škole Mac mini

ZA POTREBE Motovunske filmske škole koja se već drugu godinu održava uoči istoimenog filmskog festivala koji će od 25. do 29. srpnja okupirati istarski gradić, Apple IMC Hrvatska je organizatorima besplatno ustupio na korištenje kompletnu informatičku opremu uključujući: 2 PowerBooka G4 17'' s dodatnom memorijom, stolno računalo s G5 procesorom s dodatnom memorijom, AppleCinemaDisplay, vanjski HD-250 GB te software programe: Final Cut Studio u kojem se nalaze Final Cut Pro 5, Soundtrack Pro, Motion 2, DVD Studio Pro 4.

Motovunsku filmsku školu polazi 25 polaznika iz šest zemalja podijeljenih u tri redateljske i jednu glumačku radionicu. Koncept motovunskih radionica bazira se na omogućavanju polaznicima da specifičnosti filmskog zanata svladaju na najizravniji mogući način, kroz sedam dana intenzivnog snimanja koje završava 23. srpnja, jer je cilj radionice snimiti što više filmova koje su napisali, režirali i odglumili polaznici škole.

Predavači i mentori su profesionalci s velikim praktičnim iksustvom – ove godine to su redatelj Slobodan Šijan (SCG), Franci Slak (Slovenija), Pjer Žalica (BiH) i Carlsten Fromberg (Danska). Kontrolne projekcije snimljenih materijala održat će se tijekom Motovun Film Festivala, a po završetku Festivala svaki će polaznik u naredna tri mjeseca doraditi ili potpuno iznova snimiti i montirati svoj film. Završna sesija održat će se sredinom studenog u Zagrebu, kad će se birati i nagraditi najbolji film.

Autor najboljeg filma osvojit će računalo Mac mini. Kao i sva Mac računala, Mac mini dolazi sa softverom iLife, nizom aplikacija koje je jednostavno koristiti, a među kojima je i iMovie, aplikacija za stvaranje filmova.

Lakši unos digitalnih fotografija i glazbe u filmove, montaža, primjena efekata, sinkroniziranje, titlovi i ostale mogućnosti iMovieija koje sadrži Mac mini pobjedniku će omogućiti samostalan rad na budućim filmskim projektima. Završne večeri Motovun Film Festivala na Barbacanu Apple će sretnog dobitnika iz publike, koji ispod svog sjedala pronađe dobitnu naljepnicu, obradovati iPod photom.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara