Avion koji će prevoziti putnike u najdužem letu na svijetu uspješno završio prvi probni let

Avion koji će prevoziti putnike u najdužem letu na svijetu uspješno završio prvi probni let
Screenshot: YouTube
 
AVION koji će prevoziti putnike u najdužem letu na svijetu uspješno je dovršio svoj prvi probni let, javlja Telegraph Travel.
 
Avion Ultra Long Range A350 XWB poletio je u ponedjeljak iz sjedišta Airbusa u Toulouseu te uspješno izveo kratak let iznad juga Francuske.
 
Avion ima domet od 15 610 kilometara (9700 milja), a kasnije će letjeti na rekordnoj ruti između Singapura i New Yorka. Taj let dužine 15 322 kilometra (9521 milja) bit će najduži komercijalni let na svijetu.
 
Foto: Airbus 
 
Marisa Lucas-Ugena, šefica marketinga Airbusa A350, izjavila je da je A35O ULR (Ultra Long Range/Ultra dugog dometa) "najnapredniji avion do sada i ostat će najnapredniji još mnoge godine".
 
Novi avion je modificirana verzija ranijih varijanti A350, s novim sustavom zbog kojeg može nositi 24 000 litara goriva bez potrebe za dodatnim spremnicima, koji bi utjecali na težinu aviona i njegovu učinkovitost.
 
"Ultra Long Range A350 XWB sposoban je bez prestanka letjeti više od 20 sati, uz kombinaciju najveće razine udobnosti za putnike i osoblje s najvećom ekonomičnošću za tolike udaljenosti", objavio je Airbus.
 
Avionom će prvo upravljati Singapore Airlines, koji je naručio sedam ULR A350 XWB modela, a zainteresiran je i australski Qantas, koji je pokrenuo projekt za dizajn aviona sposobnog letjeti direktno između Londona i Sydneyja. 

 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara