BAGDAD: OTETI FILIPINAC IPAK NIJE OSLOBOĐEN

Filipinac za kojega se neko vrijeme mislilo da je oslobođen, u subotu navečer još je bio zatočen u Iraku, gdje vlada tvrdi da zajedno s međunarodnim snagama radi na oslobađanju svih talaca, među kojima su dvojica Bugara i Egipćanin.

Angela de la Cruza (46) otela je skupina koja sebe naziva "Islamska vojska u Iraku" koja je zaprijetila da će ga pogubiti ako Filipini ne povuku svoje postrojbe iz Iraka.

Filipinska televizijska postaja ANC objavila je u subotu da je De la Cruz oslobođen te da je predsjednica Gloria Arroyo o tome obavijestila njegovu obitelj.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
No katarska televizija Al-Jazira objavila je nešto poslije priopćenje koje se pripisuje otmičarima koji prijete da će ubiti taoca ukoliko Manilla u roku od 24 sata koji počinje teći u subotu u 19.00 sati po GMT-u, ne objavi da će povući snage iz Iraka.

Naprotiv, dodaje se u priopćenju, ako filipinska vlada objavi da će povući svoje postrojbe, talac će biti zadržan kao "ratni zarobljenik prema islamskom zakonu" sve dok i posljednji filipinski vojnik ne ode iz Iraka, a najkasnije do 20. srpnja.

(Hina) xvrad ydgk

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara