HRVATSKA UZ BOK ISLANDU Bakićev IRIM postao regionalni partner Zaklade Micro:bit

HRVATSKA UZ BOK ISLANDU Bakićev IRIM postao regionalni partner Zaklade Micro:bit

Screenshot: Micro:bit

INSTITUT za razvoj i inovativnost mladih iza kojeg stoje Rujana i Nenad Bakić postao je regionalni partner Zaklade Micro:bit.

"Sa Zakladom smo potpisali i regionalni partnerski ugovor za Hrvatsku, Sloveniju, Srbiju, BiH, Makedoniju, Kosovo, Crnu Goru i Albaniju!", objavio je Bakić na svojoj stranici Eclectica.

Zaklada Micro:bit ima za cilj stvoriti jednake mogućnosti mladim ljudima za pristup vještinama potrebnim u 21. stoljeću.

Zahvaljujući Bakićevom projektu i uspješno realiziranoj crowdfunding kampanji, Hrvatska je stala uz bok mnogo razvijenijim zemljama poput Velike Britanije ili Islanda.

Prikupljeno 270 tisuća dolara za micro:bitove u hrvatskim školama


U samo desetak dana više od 2200 građana uključilo se u kampanju te je prikupljeno oko 270 tisuća dolara za uvođenje micro:bitova u hrvatsko školstvo.

Tijekom 2016. godine u Velikoj Britaniji učenicima je podijeljeno oko milijun micro:bitova. Na nacionalnoj razini, osim Velike Britanije, micro.bitovi uvedeni su još i na Islandu a slijedi Hrvatska.

“Uzbuđeni smo što vidimo Hrvatsku na putu nacionalne distribucije kao Ujedinjeno Kraljevstvo i Island, i sretni smo da smo našli tako entuzijastične i sposobne partnere kao što je IRIM (Croatian Makers)", izjavio je Zach Shelby, glavni izvršni direktor Zaklade Micro:bit uoči pokretanja kampanje u Hrvatskoj.

BBC micro:bit je edukativni i kreativni alat koji se može koristiti na razne načine kroz cijeli kurikulum - ne samo u STEM području.

Primjenjiv je na svim razinama obrazovanja pa se može koristiti od osnovne škole do fakulteta.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
;
Učitavanje komentara