Bam: Nakon osam i pol dana iz ruševina izvučena 97-godišnjakinja

ŽENA koju su nakon osam i pol dana iz ruševina u Bamu izvukli iranski spasioci objavivši da ima oko šezdesetak godina, 97-godišnja je Shahrbanu Mazandrani, izvijestili su u subotu mediji, pozivajući se na informaciju Crvenog polumjeseca.

"Bog me održao na životu", rekla je dužnosnicima Crvenog polumjeseca u bolnici nakon dramatičnog trosatnog izvlačenja iz ruševina zgrade.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Glasnogovornica Crvenog polumjeseca Masumeh Malek za Reuters je kazala kako spašena starica nema ni ogrebotine na licu te da je pronađena u dobrom stanju. "To je čudo. Pronašli smo je u nekoj vrsti skloništa koje je nastalo kad je drvena greda ili drveni namještaj pao, uglavivši se u kutu nekadašnje prostorije. Cijelo je vrijeme ležala ispod te grede. Najprije su je zamijetili psi, a zatim su spasitelji ugledali ruku koja je provirivala iz ruševina, vjerujući da je riječ o mrtvoj osobi", rekao je djelatnik Crvenog polumjeseca Abdollah Moundehali.

Crveni polumjesec najprije je izvijestio da je riječ o "šezdesetogodišnjakinji", no kasnije se ustanovilo da je riječ o Shahrbanu Mazandrani koja tvrdi da ima 97 godina.

Jedna od prvih riječi koju je izgovorila nakon izvlačenja iz ruševina bila je "Čaj." No, kad su joj pružili šalicu odgurnula ju je rekavši: "Vruć je, neću ga sada".
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara