Bambi Molestersi predgrupa R.E.M.-u

Bambi Molestersi nastupit će ovog ljeta kao predgrupa R.E.M.u na četiri koncerta u sklopu europskog dijela turneje te svjetske rock atrakcije, izvijestila je izdavačka kuća Dancing Bear.

Pozornicu će Bambi Molestersi s grupom R.E.M. dijeliti 7. srpnja na gradskom trgu u švicarskom gradu Luzernu, dan kasnije ispred bečkog dvorca Schoenbrunn, 10. srpnja na varšavskom stadionu Gwardia, a zajedničke svirke završit će 19. srpnja u njemačkom gradu Wiesbadenu.

Procjenjuje se da će sisačku surf-rock skupinu na tim koncertima u prosjeku vidjeti po šezdesetak tisuća ljudi. O ugledu koji Bambi Molestersi uživaju kod skupine R.E.M. govori i činjenica da će im na američkom dijelu turneje predgrupa biti grupa Wilco, također jedan iznimno cijenjen rock sastav, napominje Dancing Bear.

Molestersi su se s članovima R.E.M.-a upoznali u Kopru prije nekoliko godina kada su im također bili predgrupa, a suradnja je nastavljena gostovanjem Petera Bucka i Scotta McCaughyja na posljednjem albumu hrvatskih surfera 'Sonic Bullets ? 13 From the Hip'.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

U svibnju i lipnju Bambi Molestersi nastupit će i na dva ugledna međunarodna rock festivala. Španjolski Wipe Out Festival (10. svibnja, Calella) jedan je od najvećih europskih garage-surf festivala, dok Orange Blossom Festival u Njemačkoj (8. lipnja, Beverungen) organizira poznata izdavačka kuća Glitterhouse. U Beverungenu će nastupiti s liderom grupe Walkabouts Chrisom Eckmanom s kojim pripremaju i zajednički album.

Prije publike na njemačkom festivalu, tu atraktivnu kombinaciju surf glazbe Bambi Molestersa i melankonije Chrisa Eckmana moći će vidjeti Zagrepčani na koncertu u dvorani Pauk 30. svibnja.

(Hina) ln mć

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara