Ban Ki-Moon imenovao američkog diplomata za novog direktora Unicefa

Ban Ki-Moon imenovao američkog diplomata za novog direktora Unicefa

Tekst: V.Š.
Foto: AFP

GLAVNI tajnik UN-a Ban Ki-moon imenovao je bivšega savjetnika za vanjsku politiku Baracka Obame i akademika Anthonya Lakea za novoga izvršnog direktora Unicefa, izvještavaju strani mediji.

Lake će dužnost u svibnju preuzeti od svoje prethodnice Ann Venemen, bivše američke ministrice poljoprivrede koja odstupa s dužnosti u travnju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Lake sa sobom donosi bogato iskustvo nakon duge i istaknute karijere u američkoj administraciji. Svoju dužnost će preuzeti u svibnju. Zahvaljujem Ann Veneman za njenu golemu predanost, energiju i odlučnost u poboljšanju uvjeta života djece širom svijeta. Ona organizaciju ostavlja dobro pripremljenu za izazove koji su pred njom", rekao je Ban Ki-moon novinarima.

70-godišnji Lake je započeo s diplomatskom službom 1962. godine, a bio je i savjetnik za nacionalnu sigurnost bivšeg predsjednika Billa Clintona. Devet godina proveo je u upravnom odboru Fonda SAD-a za Unicef koji je i predsjedavao od 2004. do 2007. U posljednje vrijeme radio je kao profesor na Diplomatskoj akademiji Sveučilišta Georgetown u Washingtonu.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara