Banac u Lećevici podupro stanovništvo koje se protivi izgradnji centra za gospodarenje otpadom

PREDSJEDNIK Liberalne stranke (LS) i ministar zaštite okoliša i prostornog uređenja Ivo Banac danas je na javnoj tribini osnivačkoj skupštini ogranka LS-a u Lećevici, u kaštelanskoj Zagori, podupro mještane koji se protive izgradnji centra za gospodarenje otpadom Splitsko-dalmatinske županije na tom području.

"Svako rješenje koje se silom nameće volji ljudi, iako je ispravno, ne može biti dobro", rekao je Banac, podsjećajući da su to područje u prvoj fazi istražnih radova, za mandata ministra Bože Kovačevića, osiguravale jake policijske snage.

"U ovom se trenutku ne provode nikakva istraživanja i mislim da ih i ne treba provoditi", rekao je ministar zaštite okoliša.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Županijskim i općinskim vlastima Lećevice, koje se zauzimaju za izgradnju centra na tom području, poručio da sigurno ima i boljih mjesta od Lećevice.

Jedinicama lokalne samouprave, koje su u prostornim planovima već trebale odrediti mjesta za odlaganje smeća te donijeti odluke za sanaciju sadašnjih, zamjerio je što to još nisu učinile, a kao najnegativniji primjer istaknuo je Makarsku.

Mještani Lećevice, koje je vodio predsjednik Ekološke udruge "Rast" Anđelko Parčin, na skupu su pozdravili ministra koji im je obećao da će i ubuduće, kao saborski zastupnik, zastupati njihove interese.

Na javnu tribinu nisu bili pozvani predstavnici Županije i Općine Lećevice, pa nije bilo nikoga tko se zauzima za izgradnju županijskog centra za gospodarenje otpadom.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara