Bandić 6,6 milijuna kuna podijelio mimo zakona, evo kako je to objasnio

Bandić 6,6 milijuna kuna podijelio mimo zakona, evo kako je to objasnio
Foto: Hina

ZAGREBAČKI gradonačelnik danas popodne novinarima je kazao kako vjeruje svojim suradnicima te da su sve donacije koje je Grad Zagreb dao sukladne zakonu.

Podsjetimo, revizija je utvrdila da je Grad Zagreb sredstva iz proračunske zalihe trošio na obilježavanje godišnjih manifestacija, organizacije obljetnica udruga i slično... A to se sukladno Zakonu o proračunu ne smije.

U 2016. i 2017. je, kako se može vidjeti iz dokumenta kojega je objavila Državna revizija, Grad Zagreb potrošio oko 6,6 milijuna kuna iz proračunske zalihe koja se koristi za financiranje posljedica elementarnih nepogoda, epidemija, ekoloških nesreća ili izvanrednih događaja i drugih nepredvidivih nesreća.

"Što se tiče financija i pravila igre, to trebate pitati resornu pročelnicu, mislim da se zove Danijela Juroš Pečnik, to je njen posao. A ja se time ne bavim, ja vam inače, nisam završio ekonomiju. Ali vjerujem da je sve napravljeno sukladno zakonu. Ako nije onda će netko odgovarati. No, mislim da je sve u redu jer je svojim suradnicima vjerujem", rekao je Bandić pred novinarima danas popodne pred kojima je rekao i kako trenutno razmišlja samo o mjeri roditelj-odgajatelj jer vidi svu tu dječicu oko sebe.

> Revizija objavila kako Bandić dijeli donacije iz proračuna Grada Zagreba

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara