Bandić će osobno dijeliti grobove važnim ljudima

Bandić će osobno dijeliti grobove važnim ljudima
Foto: Marin Tironi/Dalibor Urukalović/PIXSELL

ZAGREBAČKA Gradska skupština je na sjednici u srijedu većinom glasova donijela odluku kojom se omogućuje dodjela grobnih mjesta za ukop znamenitim osobama, koje su ostvarile značajan doprinos na područjima svoga rada i djelovanja. 

Riječ je o Dopuni odluke o grobljima kojom Grad Zagreb, iz pijeteta prema znamenitim osobama, želi iskazati posebno poštovanje i zahvaliti tako da im se dodjeli grobno mjesto za ukop. Time bi se, kako je navedeno u obrazloženju odluke, trajno njegovala uspomena na osobe čiji rad je ostavio značajan utjecaj i doprinio razvoju društvene zajednice u cjelini.

Zbog toga Zagrebački holding - podružnica Gradska groblja može dodijeliti na neodređeno vrijeme korisniku, pravnoj ili fizičkoj osobi, grobno mjesto na korištenje za ukop znamenite osobe koja je posebno važna za Grad Zagreb i Republiku Hrvatsku.

Dodjelu grobnog mjesta predlaže Bandić

Dodjelu grobnog mjesta predlaže gradonačelnik Zagreba Milan Bandić na inicijativu Povjerenstva za dodjelu grobnog mjesta za ukop znamenite osobe. 

Povjerenstvo je sastavljeno od sedam članova, odnosno po jednog predstavnika gradskoga upravnog tijela nadležnog za kulturu, obrazovanje, sport, međugradsku i međunarodnu suradnju i promicanje ljudskih prava, zaštitu spomenika kulture i prirode, zdravstvo i gospodarstvo, a imenuje ga gradonačelnik.

Naknada za dodjelu grobnog mjesta na korištenje za potrebe ukopa znamenitih osoba plaća se iz gradskog proračuna.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara