Bandić na izbore sa Stijenom: Zasukati rukave, pljunuti u šake, zaorati brazdu i zagaziti u blato!

Bandić na izbore sa Stijenom: Zasukati rukave, pljunuti u šake, zaorati brazdu i zagaziti u blato!

Foto:Tomislav Krišto (Cropix)

"VREMENSKE prilike koje danas imamo su 'mila majka' u usporedbi sa stanjem u državi", rekao je danas zagrebački gradonačelnik Milan Bandić okupljenim novinarima na zagrebačkom jezeru Bundek priznajući kako kreće u izbornu utrku za Sabor s nezavisnom listom kolosalna imena "Stijena".

Nitko ne može zaorati u ljudske probleme kao Bandić

Podsjetimo kako je neposredno prije "presice" Bandić gostovao na Radiju 101, gdje je rekao da će se kandidirati za Sabor s nezavisnom listom "Stijena" koja označava "čvrstinu, dosljednost i postojanost".  Na Bundeku je dodao kako Stijena označava i stabilnost, ali i autentičnost. Naime, Bandić kaže da je zajednička riječ "kompetencija, zajedništvo i širina".  Rekao je da će okupiti kompetentne ljude, ali nije govorio o imenima,  a novinarima na Bundeku uskraćeni su i za program liste.

"Spreman sam zasukati rukave, pljunuti u šake i zaorati brazdu i zagaziti u blato", rekao je Bandić naglasivši da ne vidi ljude bolje od njega koji to mogu napraviti.  Naime Bandić se pohvalio da nitko bolje od njega, a tko kreće u utrku za Sabor, ne može zaorati u ljudske probleme kao on.

Bez imena, programa i izborne jedinice

"Želim biti na čelu rada i radnika, nezaposlenih, umirovljenika i mladih. Želim im vratiti perspektivu!", rekao je danas Bandić na Bundeku ponovivši frazu s predsjedničkih izbora kako je uvudio da dosadašnja politička elita ne nudi alternativu i rješenja. Bandića je zasmetalo i to što se prije izbora dijele fotelje.


Bandić tako danas otvarajući predizbornu utrku ne samo da nije rekao imena ljudi s kojima izlazi na izbore, kao ni program te u kojim će sve izbornim jedinicama izaći njegova lista, nego se nije usudio prognozirati uspjeh svoje liste na izbore.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Nema ražnja dok je zec u šumi", rekao je Bandić najavljujući da će kao i kod predsjedničkih izbora prije dvije godine uzeti godišnji odmor dok bude trajala kampanja za Sabor. Bandić je ostao tajnovit i kod pitanja o koalicijama naglasivši da se odgovor krije u njegovoj ideji da izađe na izbore s neovisnom listom.   

Podsjetimo kako danas nije bilo formalne najave da bi Bandić mogao objaviti izlazak za izbore. Zagrebački gradonačelnik, tako je sazvao konferenciju za novinare u 12.15 sati, na jezeru Bundek a tema presice je "U susret izborima za Hrvatski sabor".  

Bliski suradnici nisu imali pojma

Njegovi bliski suradnici jutros nam nisu mogli reći o čemu će Bandić pričati na Bundeku. Konferencija za novinare nije bila organizirana iz Grada Zagreba odnosno gradskog protokola već je riječ o pozivu novinarima u vlastitoj organizaciji.   

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara