Bandić: Hvala građanima koji su otplatili garažu na Tuškancu, slijede još dvije!

NAPOKON je otvorena nova javna garaža u Zagrebu, i to na Tuškancu, a ima 465 parkirališnih mjesta, dok je sama izgradnja stajala preko 50 milijuna kuna.

Inače, radovi na garaži su počeli još u listopadu 2006. godine, a nakon otvaranja zabranjeno je parkiranje na Gornjem gradu.

Pristašama "Hvala", protivnicima "Sami smišljajte rješenja"

Gradonačelnik Milan Bandić se na otvaranju zahvalio građanima koji su otplatili gradnju ove garaže, dok je njenim protivnicima poručio neka sami probaju ishoditi parkirna mjesta za 450 tisuća vozila u ovoj "europskoj metropoli". Pritom je najavio i daljnje postupanje s automobilima, dodavši kako se uskoro planiraju još dvije javne garaže.

Inače, nad garažom su, u suradnji sa KK Cibona izgrađena košarkaška igrališta koja će koristiti mlade nade tog kluba.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Papiri u potpunosti predani tek jučer

Nova garaža Tuškanac je tako ipak otvorena, iako do jučer nije bio razriješen spor o plaćanju između glavnog izvođača Tehnike i podizvođača BBR Conexa, te samim time nisu predani Komisiji za tehnički pregled potpuni papiri i izjava o odgovornosti svih sudionika u gradnji, donio je jučer Poslovni dnevnik.

Od glasnogovornice Milana Bandića, Ive Mije Erak, doznajemo ipak kako je diskutabilna uporabna dozvola ipak pribavljena, no, tek jučer, dok ju je danas pročelnik Gradskog ureda za prostorno uređenje Davor Jelavić predao Mati Kraljeviću, voditelju podružnice Zagrebparkinga.

A.P.
Foto: Index

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara