Bandić ipak isplaćuje pune božićnice djelatnicima Holdinga, abdicirati, naravno, neće

Bandić ipak isplaćuje pune božićnice djelatnicima Holdinga, abdicirati, naravno, neće

Foto: Hina

RADNICI Zagrebačkog holdinga ipak će dobiti božićnicu u punom iznosu. Dogovoreno je to na jutrošnjem sastanku gradonačelnika Milana Bandića s predstavnicima više sindikata u Holdingu.

Informaciju je potvrdio Dražen Jović, iz Sindikata Zagrebačkog holdinga ZET Zagreb.

"Gradonačelnik je na sastanku održanom danas u pola 10 pritisnut tisućama tužbi koje su sindikati već podnijeli u ime radnika odlučio isplatiti u idućih nekoliko dana razliku božićnica od prošle godine u iznosu od malo više od 1600 kuna. Sindikati su mu na kraju rekli da bi trebao održati riječ i abdicirati, ali rekao je da neće i isplatit će božićnice da bi se izbjegli sudski troškovi", rekao je Jović.

Jović kaže kako je bilo riječi i o pokretanju novog kolektivnog ugovora, no sindikati trenutno na to ne pristaju.

"Tu je nastao čitav spor. Uprava Holdinga i gradonačelnik žele da se pregovara oko novog kolektivnog ugovora. Međutim, moram napomenuti da su pretprošle godine, 2016., otkazali kolektivni ugovor i da su sindikati tužili te postoje pravomoćne presude Vrhovnog suda Republike Hrvatske da vrijedi postojeći kolektivni ugovor. Nema govora trenutno u Zagrebačkom holdingu pregovarati oko novog kolektivnog ugovora. To je pusta želja", izjavio je Jović.

Pusta želja ostat će i namjera gradonačelnika da radnicima snizi plaće za pet posto.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Bilo je govora oko plaća i izjavio sam da ne dolazi u obzir uopće nikakvo snižavanje plaća za radnike Zagrebačkog holdinga. Onih pet posto famoznih ne dolazi u obzir uopće. Uopće nema govora oko toga. Znamo da radnicima deset godina plaća nije rasla, ništa od toga, to je jedinstveni stav sindikata", nadodaje Jović. 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara