Bandić: Ja svima dam. Nikome ništa besplatno, pa ni Željki Markić

Bandić: Ja svima dam. Nikome ništa besplatno, pa ni Željki Markić
Foto:Pixsell/Marko Lukunić

ZAGREBAČKI gradonačelnik Milan Bandić rekao je danas na aktualnom satu Gradske skupštine da nikome ništa nije dao besplatno, pa tako ni udruzi U ime obitelji.

Gradonačelnik je to odgovorio na pitanje SDP-ovog zastupnika Mateja Mišića mogu li i druge građanske inicijative dobiti štandove besplatno od Grada Zagreba za prikupljanje potpisa za referendum ili je to ograničeno na udruge koje su samo njemu bliske, čime je aludirao na udrugu U ime obitelji.

"Nikome ništa nisam dao besplatno"

"Nikome ništa nisam dao besplatno. Sukladno mojim ovlastima, statutu, poslovniku i pozitivnim zakonskim propisima imam svoje ovlasti i njima se koristim. Nikome ništa nisam dao besplatno pa niti udruzi U ime obitelji. Rezultat te moje podrške je da imamo preferencijalni glas u saboru", kazao je Bandić.

SDP-ovom zastupniku u zagrebačkoj Gradskoj skupštini je poručio kako su različiti po tome što bi on (Mišić) davao nekima, a gradonačelnik daje svima.

"Ja svima dam"

"Ja svima dam. Moja širina i krila koji nadsvođuju ideološke rovove su rezultat mojih šest mandata. (...) Vi sigurno ne bi dali Željki Markić, možda bi dali Savezu antifašističkih boraca. Vidite, ja sam u tom rasponu širok. Pod istim uvjetima, statutom, poslovniku i ovlastima koje imam", rekao je Bandić u odgovoru SDP-ovom Mišiću.

SDP-ova zastupnica Vesna Nađ upitala je gradonačelnika kada će se ispričati ženama zbog seksističke i uvredljive izjave "da svima daje i da bi zbog toga bio najbolje žensko", a koja, protumačila je, sugerira da su sve žene promiskuitetne.

"Ja živim sebedarje i altruizam čitav svoj život"

"Ja živim sebedarje i altruizam čitav svoj život. Ako se u tome netko prepoznao - prepoznao se, ako nije kao vi, ja vam nisam kriv", odgovorio joj je gradonačelnik.

Zastupnik stranke Naprijed Hrvatska Renato Petek na gradskom aktualnom satu upitao je kada će se urediti terminal na okretištu Remiza, na što je Bandić najavio da okretišta na Remizi i Črnomercu idu u prioritet iduće godine za uređenje.

HSLS-ovog zastupnika Darka Klasića zanimalo je kada će se urediti Trg dr. Franje Tuđmana s obzirom na to da postoji niz projekata, nacrta i studija koji su građane koštali više od 1,5 milijuna kuna.

Bandiću prioritet spomenik dr. Franji Tuđmanu

Bandić je naglasio kako je prioritet spomenik dr. Franji Tuđmanu te da nisu odustali od uređenja trga.

Gradonačelnik je također rekao da bi trebali iz europskih fondova za uređenje rotora na Remetincu dobiti 85 posto ili 200 milijuna kuna.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara