Bandić kreće "Bolje, odlučnije i odgovornije" u kampanju za Zagreb

RAME UZ RAME Zoranu Milanoviću, Milan Bandić objavio je danas da će u kampanju za ponovno osvajanje Zagreba krenuti s parolom: "Bolje, odlučnije, odgovornije", čime je SDP formalno započeo kampanju za lokalne i mjesne izbore 2009. godine.

Rečeno je to na današnjem savjetovanju o mjesnoj samoupravi zagrebačke Gradske organizacije SDP-a, kojem su nazočili su i predsjednik Glavnog odbora SDP-a Tonino Picula, potpredsjednica SDP-a Željka Antunović, glavni tajnik Igor Dragovan i dugi SDP-ovi čelnici i saborski zastupnici.

Participacija građana u odlučivanju

Aktualni je zagrebački gradonačelnik kazao kako smatra važnim važnim uravnotežiti odnos centralne uprave - Poglavarstva i Gradske skupštine - "s participacijom građana na najnižoj razini odlučivanja". Bandić je, podsjetimo,  najviše prozivan u sadašnjem mandatu upravo zbog ignoriranja javnog mnijenja kod najvećih projekata.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zagrepčanima je poručio da će 2009. moći odlučiti tko će preuzeti odgovornost za vođenje grada, glasujući u četiri glasačke kutije: za gradonačelnika, za Gradsku skupštinu, za vijeća gradskih četvrti i za mjesne odbore.

Milanović je zagrebačkim SDP-ovcima zahvalio "na svakoj sekundi vremena i svakoj kapi znoja" koju su uložili u kampanju. Iako SDP nije formirao vlast, kazao je Milanović, pobijedio je u šest od deset izbornih jedinica u Hrvatskoj.

A.B.
Foto: Index

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara