Bandić o koroni u klubovima: Zamislite da se ja u klubu ljubim s nekim u maski

Bandić o koroni u klubovima: Zamislite da se ja u klubu ljubim s nekim u maski
Foto: Pixsell

U PROTEKLA 24 sata zabilježeno je 39 novih slučajeva zaraze koronavirusom, a trenutni broj aktivnih slučajeva zaraze je 138, izvijestio je u subotu zagrebački Stožer civilne zaštite

"U protekla 24 sata u Nastavnom zavodu za javno zdravstvo testirano je 399 osoba, potvrđeno je 39 slučajeva zaraze pa je broj trenutno aktivnih slučajeva u Zagrebu je 138", kazala je na konferenciji Stožera zamjenica ravnatelja tog zavoda Sandra Šikić.

Od toga, 16 novooboljelih zarazilo se u noćnim klubovima, a dvoje u teretanama.

"Izvor novih oboljelih većinom su noćni klubovi", kazala je Šikić dodavši da isto tako imamo dio oboljelih koji su kontakt s prethodno zaraženim osobama, a nekima se ne može utvrditi izvor zaraze.

Milan Bandić komentirao je činjenicu da se dosta ljudi zarazilo u noćnim klubovima.

"Relaks, popuštanje. Mladi pogotovo u noćnim klubovima. I ja sam nekad bio mlad i išao u noćne klubove u tri ujutro. Znate kad se ide u noćni klub? Iza dva, ali ne samo vremenski iza dva, nego kad dobijete volju da idete u noćni klub. Postoji zagrijavanje, onda idete u noćni klub. Onda je tamo raspašoj. I svjedoci smo toga da je pola naših pozitivnih iz noćnih klubova", rekao je Bandić, prenosi Dnevnik.

Dodao je da je i on išao u noćne klubove iza tri.

"I ja sam to nekad radio. I to je istina. I zato ne osuđujte ljude. Tamo ne pomaže ni maska. Zamislite u noćnom klubu da se ja ljubim s nekim u maski. Ma nema šanse", kazao je Bandić.

"Ma fućka se meni za masku tada. I rezultat toga je to što imamo. A to je istina i recimo tu istinu. I sada nema na rikverc, oni koji su dali popuštanje tih mjera sada bi sve dali da mogu rikverc, ali nema. Ili odgoditi izbore, a to ne možemo, jer je predsjednik raspisao izbore, a predsjednik je institucija", dodao je.

Kasnije je dodao i to da u pet sati ujutro u klubovima nema nikakvim mjera.

"I da ne pijete, u pet sati ujutro ste mamurni", dodao je Bandić.

Na presici je također rečeno da inspektori sinoć u zagrebačkim klubovima nisu uočili nepravilnosti.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara