Bandić odustao od "poklona" Guciću i zaprijetio se izdajicama u Poglavarstvu

"PUKLA ljubav, nema više, gotovo. Tako da od onog mog poklona (Anti) Guciću nema ništa", kazao je danas zagrebački gradonačelnik Milan Bandić priopćavajući svojim članovima Poglavarstva da je predugovor sa sinom tajkuna Josipa Gucića o izgradnji "mamutice" kod Bundeka raskinut.

Ispričao je kako je u srpnju prošle godine potpisan ugovor o eventualnoj zamjeni nekretnina između Grada i Gucića, čime je Zagreb zamijenio svojih 11,6 tisuća kvadrata na atraktivnoj lokaciji za njegovih 34 tisuće šikare u Resničkom gaju. Ondje je trebalo biti izgrađeno groblje za kućne ljubimce. No, puklo je, kaže Bandić, "kad želje gospodina Gucića Grad nije mogao prihvatiti".

Umjesto "Mamutice 2",  model zagrebačke stanogradnje, škola i vrtić

"Mamutica od 800 stanova kraj Bundeka se ne uklapa u viziju grada, a intervencija na postojećem projektu investitoru ne odgovara. Pravni je posao bio u tijeku, ali želje i ambicije Grada i investitora se nisu mogle uskladiti", kazao je na Poglavarstvu. Dodaje kako je na tom području predviđena stambena i društvena gradnja.

"Ako budemo išli u izgradnju, to će biti model zagrebačke stanogradnje, škola i vrtić", kazao je Bandić u mirnom tonu. A zatim se obrušio na troje članova Poglavarstva, kojima zahvaljuje napad medija na njega zbog afere s Gucićem.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tri Jude Poglavarstva

U arhitektonskom natječaju za tu parcelu uz Bundek, u žiriju su bili djelatnici gradskog Ureda za izgradnju, kojem je pročelnik Davor Jelavić i Ureda za upravljanje imovinom, te ravnatelj zagrebačkog Zavoda za planiranje Ivica Fanjek.

"Ovo vam je posljednja opomena, jer je ovo u najmanju ruku sukob interesa. Ja dobivam po rebrima, a vi mi iza leđa sudjelujete u žiriranju u javnom natječaju", ljutito se obratio svojim suradnicima Bandić.

A.B.
Foto: Index

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara