Bandić: Osvojit ću mandat u Zagrebu

Bandić: Osvojit ću mandat u Zagrebu

ZAGREBAČKI dogradonačelnik Milan Bandić izjavio je da će se ove jeseni aktivno uključiti u predizborne aktivnosti i tekuće gradske projekte u Poglavarstvu. Najavljuje da će najneposrednije sudjelovati u osvajanju jednog mandata na državnoj razini, u gradu Zagrebu.

"To je moj zajednički projekt s predsjednikom stranke od siječnja 2003.", izjavio je Bandić za "Večernji list".

Nakon što se od posljedica od moždanog udara liječio u KBC-u Zagreb, Bandić se od danas nalazi na fizikalnoj rehabilitaciji u Krapinskim toplica, gdje će provesti šest tjedana.

Bandić je izjavio da se osjeća prilično dobro te da se lagano vraća u životni i radni ritam. Priznaje da je sve ono što mu se događalo proteklih tjedana za njega bila velika životna škola.

"Tek sad vidim koliko je ljudski život krhak", rekao je Bandić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na novinarski upit hoće li smanjiti životni ritam, odgovara da će to biti teško, ali da će zasigurno morati malo pripaziti.

"Ne bih rekao da sam previše radio. Vjerujem da sam radio onoliko koliko bi političari trebali raditi u interesu onih koji su ih izabrali. Zato mi nije žao što sam se malo istrošio za svoj Zagreb. Uvjeren sam da sam činio dobro i da to obični ljudi cijene", komentirao je Bandić liječničku tvrdnju da je njegova iscrpljenost nastala zbog prekomjerna rada.

Bandić kaže da su mu pisma, poruke i posjeti posebna moralna potpora za vrijeme oporavka. Posebno su ga ohrabrili posjeti hrvatskih biskupa i muftije Omerbašića. Dodaje da ga je premijer Račan posjetio čak tri puta te ga redovito upoznavao s cjelokupnom političkom situacijom u zemlji. Posjetio ga i predsjednik Mesić, ministar Vlahušić, potpredsjednik Vlade Antunović, te esedepeovci iz Grada i kolege iz Poglavarstva.

Bandić kaže da redovito prati sva zbivanja u državnoj politici i u Zagrebu, iako su mu liječnici savjetovali da se s time ne zamara. Dodaje da još neko vrijeme neće aktivno sudjelovati u tim procesima, ali sigurno, kako je rekao, "više neće biti objekt priča, rasprava i nagađanja".

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara