Bandić: Vjerujem u svoju nevinost, moji memoari bit će čitaniji od Churchillovih

Bandić: Vjerujem u svoju nevinost, moji memoari bit će čitaniji od Churchillovih

Foto: Hina/Gulliver Getty

ZAGREBAČKI gradonačelnik Milan Bandić u pauzi sjednice Gradske skupštine nije htio komentirati informaciju da je postignut kompromis oko gradskog proračuna za 2018., poručivši kako čeka izglasavanje proračuna, no prokomentirao je suđenje u "slučaju štandovi", rekavši da vjeruje u trodiobu vlasti u Hrvatskoj i svoju nevinost.

Na pitanje da komentira situaciju oko proračuna jer se pročulo da je postignut kompromis, Bandić je rekao novinarima da treba pričekati dok završi ta točka na skupštinskoj sjednici.

Bandić vjeruje u svoju nevinost, pisat će memoare

Upitan očekuje li da će optužnica za "slučaj štandovi" biti obustavljena i boji li se početka suđenja, Bandić je odgovorio da ne razmišlja o tome.

"Vjerujem u trodiobu vlasti u Hrvatskoj i svoju nevinost. A kad budem napisao političke memoare, bit će čitaniji od Churchillovih. Bit će mjesta i o ovome u tim memoarima", rekao je Bandić.

Što se tiče najave sindikata Zagrebačkog holdinga da će podići tužbe ako božićnice ne budu isplaćene u iznosu određenim Kolektivnim ugovorom, Bandić je istaknuo kako je najvažnije da će svi zaposlenici dobiti božićnice.

U vezi projekta Svetice i "zbrinjavanja" atletičara, Bandić je najavio da će za tri tjedna na Zagrebačkom velesajmu biti otvorena prva atletska dvorana u Hrvatskoj. Projekt Svetice ide svojim tijekom, tamo će biti park ljepši od Bundeka, gdje će biti mjesta za građane, atletičare i javni prostor, dodao je. 

Sljemenska žičara do polovice 2019. 


Na upit o završetku radova na sljemenskoj žičari, Bandić je odgovorio kako je polovica 2019. realan rok da bude sve gotovo i ustvrdio da će to biti najljepša žičara u Europi. "Sve je trebalo biti gotovo početkom siječnja 2019., a hoće li se to odgoditi za mjesec, dva ili tri, vidjet ćemo jer smo u međuvremenu preprojektirali okretište Dolje s 300 garažnih mjesta ispod okretišta, gdje će biti početna stanica", kaže Bandić.

"Raspisali smo natječaj za opremu u iznosu od 111 milijuna kuna, odabran je izvođač i sada se radi priprema tendera za natječaj za izvođenje radova od Dolja preko međustanice na Brestovcu do tornja vidikovca na Sljemenu", rekao je Bandić.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara