koronavirus

Bandića pitali o besplatnom parkingu, on kaže da je to pitanje opasnije od virusa

Bandića pitali o besplatnom parkingu, on kaže da je to pitanje opasnije od virusa
Foto: Emica Elvedji/PIXSELL

MILAN Bandić i ljudi iz vodstva grada održali su presicu na kojoj su govorili o potresu i njegovim posljedicama.

Usprkos epidemiji koronavirusa i potresu, parkiranje se u Zagrebu i dalje naplaćjue, pa i u dijelovima koji su u najteže stradali, što oporba ocjenjuje tvrdoglavošću gradonačelnika Milana Bandića i dokazom da je nedorastao situaciji zbog čega bi trebao ići u samoizolaciju.

Grad Zagreb je odlučio da se nenaplaćivavanje parkinga odnosi samo na ulice koje omeđuju ili su uz ogradu zagrebačkih bolnica te za sve pacijente i zdravstvene, vojne i policijske djelatnike koji sudjeluju u suzbijanju širenja koronavirusa i sanaciji štete nastale nakon nedjeljnog potresa u Zagrebu.

Ostali građani u ovom trenutku nemaju pravo na besplatno parkiranje, što se odnosi i na stanare Donjeg grada, koji su bili najgore pogođeni potresom.

Bandić napao novinarku N1 televizije zbog pitanja o besplatnom parkingu

Upravo o tome novinarka N1 televizije pitala je gradonačelnika Zagreba i višestrukog USKOK-ovog optuženika.

Naime, neki hrvatski, ali i europski gradovi to su učinili nakon što je zbog pandemije koronavirusa ukinut javni prijevoz. Njezino pitanje Bandić je nazvao opasnim, opasnijim i od koronavirusa.

"Dajte mi te gradove koji su ukinuli parkiranje, samo mi dajte", krenuo je Bandić u svom stilu pa je nastavio:

"Dajte mi gradove. Ovi koje ste naveli, nijedan nije ukinuo parkiranje. Ne znam odakle vam te informacije. Nemojte, ja vas molim, zašto to činite? Ovo je opasnije od koronavirusa. Ovo je koronavirus", rekao je.

Bandić se tu nije zaustavio.

"Ja vam to neću prešutjeti, ja nisam političar. Ja sam gradonačelnik Zagreba šesti mandat. Dezinformacije su kažnjiva stvar. Čuli ste neku večer profesora s Pravnog fakulteta. Vidim da glasnogovornica s vama obavlja konzultacije. Ne znam o čemu", upitao se ironično pa je dodao:

"Slušali ste profesora Pravnog fakulteta. On je objasnio što je prekršaj, a što kazneno djelo. Nemojte to činiti. U ovoj situaciji dezinformacija, poluinformacija ili neistinita informacija su također jedna vrsta koronavirusa. Nemojmo to činiti, nego pomozimo ovom gradu i građanima da izađu iz dvije kataklizme.

Nakon Bandićevog izlaganja gradski službenici su od novinarke N1 televizije zatražili da vrati mikrofon i više nije bilo dozvoljeno postavljati pitanja i podpitanja. 

Želite li momentalno primiti obavijest o svakom objavljenom članku vezanom uz koronavirus instalirajte Index.me aplikaciju i pretplatite se besplatno na tag: koronavirus

Index.me aplikaciju za android besplatno možete preuzeti na ovom linku, dok iPhone aplikaciju možete preuzeti ovdje.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara