Bandićeva "sućut" za radnice Kamenskog: Dobre su dok preko njih napada političke protivnike

Foto: Šime Šokota / Cropix

NETRPELJIVOST Milana Bandića prema SDP-ovoj većini u Gradskoj skupštini narasla je do te mjere da se danas s njima krenuo obračunavati - preko leđa radnica Kamenskog! Gradonačelnik je optužio skupštinare da su pogriješili kad su od svih štrajkašica iz Kamenskog za Zagrepčanku godine izabrali samo Đurđicu Krnjak.

"Nikad to ne bih napravio. Nepravda je učinjena brojnim drugim radnicama i sad je moram ispravljati. Htjelo se skupiti političke bodove, ali su skupljeni samo oni negativni", izjavio je Bandić. Na pitanje zašto nije predložio svoju kandidatkinju, odgovorio je da je nastala inflacija prijedloga. Dodao je da pored 15 nagrada Grada Zagreba i 16. nagrade gradonačelnika "nije imao potrebu davati prijedloge, jer ima prostora za nagrađivanje u okviru tih 16 priznanja".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Gradonačelnik se zadnjih dana predstavlja kao skrbnik dijela radnica Kamenskog koje su protiv Krnjakove i pritom ne propušta odapeti strelice prema Skupštini. Najduhovitiji dio Bandićeve priče je verzija da su skupštinari htjeli na brzinu pokupiti političke poene. On je, pretpostavlja se, iskreno zabrinut za radnice i nepravdu koja im je učinjena. 

Krnjak je jučer, na Dan žena, primila priznanje i novčanu nagradu od 50.000 kuna, a nekoliko njenih kolegica iz protesta se okupilo pred zgradom Skupštine.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara