SMJENA ŠEFA SREBRNJAKA

Bandićeva zamjenica pokušala objasniti zašto je smijenjen ravnatelj Srebrnjaka

Bandićeva zamjenica pokušala objasniti zašto je smijenjen ravnatelj Srebrnjaka
Foto: Luka Stanzl/PIXSELL

U ZGRADI Gradske uprave u Zagrebu održana je konferencija za novinare na kojoj su objašnjeni razlozi smjene docenta Bore Nogala s mjesta ravnatelja Dječje bolnice Srebrnjak.

Na konferenciji su sudjelovali predsjednica Upravnog vijeća Ana Stavljenić Rukavina, zamjenica gradonačelnika Jelena Pavičić Vukičević te pročelnik Gradskog ureda za zdravstvo Vjekoslav Jeleč. Objasnili su razloge za Nogalovu smjenu.

''Upravnom vijeću nije ostavljeno na volju je li potrebno ili ne razriješiti ravnatelja, već ostaje jedino razriješiti ga. Dakle, kada vijeće dobije izvješće o propustima u postupanju, dužno je razriješiti ga. Prema tome, Nogala nije smijenilo Upravno vijeće jer ima mogućnost o tome samostalno odlučivati, već jer je to dužnost. Sve drugo su insinuacije'', kazala je na konferenciji Stavljenić Rukavina, prenosi Dnevnik.hr.

Težak odnos s bolnicom

Dodala je da razlog smjene to što je Dječja bolnica Srebrnjak u srpnju ove godine potpisala najveći infrastrukturni projekt iz zdravstva i znanosti u Hrvatskoj u vrijednosti od 60 milijuna eura. Kaže da je upravo Nogalo ''stopirao projekt jer nije raspisivao natječaj''.

''Iako se to želi svesti na osobnu razinu, naša je dužnost rad institucija. Vjerujem da su svi oni koji su danas prozivani doista dali svoj maksimum i da je ovo jedino rješenje samim time jer je to jedini zakonski okvir u kojem moramo djelovati."

Jelena Pavičić Vukičević kaže da nije istina kako je Nogalu zapriječen ulaz u bolnicu kao ni to da mu je zabranjena konferencija za medije u bolnici. ''O tome smo doznali iz medija. Doista smo zgroženi. To nije istina'', rekla je Pavičić Vukičević.

"Što biste rekli da ravnatelj škole umjesto učitelja matematike zaposli učitelja likovnog?"

"Bit ću vrlo eksplicitna. Što biste rekli da ravnatelj neke škole raspiše natječaj za učitelja matematike, a onda na to mjesto primi učitelja likovnog jer je ostavio dobar dojam. To se dogodilo u Srebrnjaku. U njoj se obavljaju zahvati za koje bolnica nema licencu, za koje do jučer mi u gradu Zagrebu nismo znali. Davali su suglasnost na zapošljavanje pedijatra, a umjesto pedijatara su zapošljavali specijalista školske medicine, otorinolaringologa ili kirurga. Za to bolnica uopće nema suglasnost", objasnila je.

Pročelnik Gradskog ureda za zdravstvo Vjekoslav Jeleč kazao je da Upravno vijeće posljednjih mjeseci ''imalo uistinu otežan odnos s dječjom bolnicom''. ''Želimo da se ustanova što prije vrati normalnom funkcioniranju'', kazao je Jeleč.

''Otkad je on upoznat s izvješćem pa do njegova razrješenja, prošla su dva mjeseca. Kolegica Zovko bila je svaki dan u komunikaciji s računovodstvom i kadrovskom službom bolnice'', kazali su na početku konferencije u Gradskoj upravi.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara