KORONAVIRUS

Bandićevci kažu da već 10 dana ne naplaćuju kazne za parking. Ovo je dokaz da lažu

Bandićevci kažu da već 10 dana ne naplaćuju kazne za parking. Ovo je dokaz da lažu
Foto: FaH/Index

"U POSLJEDNJIH deset dana nije napisana niti jedna represivna mjera", objavio je jučer zagrebački Gradski ured za prostorno uređenje, vezano uz informaciju kako Zagrebački holding i nakon najjačeg potresa u Zagrebu u zadnjih 140 godina i dalje naplaćuje kazne za parking. Gradski ured jučer tvrdi kako je ta mjera na snazi od 18. ožujka 2020. godine.  

>> Grad Zagreb: Ne provodimo represiju, pišemo samo opomene

No, to priopćenje ne može biti točno. Naime, redakcija Indexa u posjedu je kazne za neplaćeni parking od 18. ožujka, koja je ostavljena u kasnim popodnevnim satima, točnije u 17:43, na području centra grada. 

"Nadležne službe za promet u mirovanju ne djeluju represivno od 18. ožujka"

"Obavještavamo Vas da nadležne službe Gradskog ureda za prostorno uređenje, izgradnju Grada, graditeljstvo, komunalne poslove i promet zadužene za komunalni red i promet u mirovanju ne postupaju niti djeluju represivno prema građanima, sukladno pisanoj uputi koja je na snazi od 18. ožujka 2020. godine", stajalo je u priopćenju Gradskog ureda. No, kazna koju objavljujemo pokazuje suprotno.

Podsjetimo, sve je počelo nakon što se društvenim mrežama prije dva dana počela širiti fotografija automobila tima za hitni pregled konstrukcije objekata koji je nakon potresa izašao na teren kako bi provjerio stanje domova nekih Zagrepčana. Na vjetrobranskom staklu ostavljena je obavijest da je vozilo u prekršaju koji se inače kažnjava iznosom od 300 kuna.

Tada je izašla informacija da se unatoč pandemiji koronavirusa i potresu parkiranje u Zagrebu i dalje naplaćuje, pa i u dijelovima koji su najteže stradali, što oporba ocjenjuje tvrdoglavošću gradonačelnika Milana Bandića i dokazom da je nedorastao situaciji, zbog čega bi trebao ići u samoizolaciju.

Bandić podivljao na pitanje o naplati parkinga

Grad Zagreb je odlučio da se nenaplaćivanje parkinga odnosi samo na ulice koje omeđuju ili su uz ogradu zagrebačkih bolnica te za sve pacijente i zdravstvene, vojne i policijske djelatnike koji sudjeluju u suzbijanju širenja koronavirusa i sanaciji štete nastale nakon nedjeljnog potresa u Zagrebu.

>> Bandića pitali o besplatnom parkingu, on kaže da je to pitanje opasnije od virusa

"Dajte mi gradove. Ovi koje ste naveli, nijedan nije ukinuo parkiranje. Ne znam odakle vam te informacije. Nemojte, ja vas molim, zašto to činite? Ovo je opasnije od koronavirusa. Ovo je koronavirus", branio se Bandić prije dva dana od upita novinara zašto se i dalje naplaćuje parking. Nakon toga njegov Ured izdao je priopćenje da nitko nije dobio kaznu, što se sada pokazalo netočnim.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara