Bandićevi zastupnici počinju skupljati potpise za smjenu Divjak

Bandićevi zastupnici počinju skupljati potpise za smjenu Divjak
Foto: Robert Anic/PIXSELL

SABORSKI klub Milana Bandića danas bi, kako je najavljeno, trebao početi prikupljati potpise za smjenu ministrice znanosti i obrazovanja Blaženke Divjak.

Smjenu ministrice Divjak prošlog je utorka javno od premijera Andreja Plenkovića zatražio Milan Bandić, višestruki USKOK-ov optuženik, predsjednik Stranke rada i solidarnosti te zagrebački gradonačelnik, poručivši da ministrica "treba snositi konzekvence zbog toga što svjesno krši zakon".

Mjerodavne državne institucije pozvao je da provjere podatke o njezinu radu vezanom za izradu metodičkih priručnika, za što je lani utrošeno više od 7,3 milijuna kuna. Unatoč potrošenom novcu, ti se priručnici koriste samo u aktualnoj školskoj godini, a neće se primjenjivati u "Školi za život" koja kreće najesen.

Bandić je također naveo da je za "Školu za život" u 2018./2019. nabavljeno osam tisuća tableta po cijeni od tisuću kuna po komadu, a roditelji mogu kupiti nove po cijeni od 500 kuna, dakle upola jeftinije.

Pozvao je Državno odvjetništvo i mjerodavne državne institucije da postupe sukladno svojim ovlastima. Na novinarsko pitanje znači li to da njegova stranka želi ući u vladu, Bandić je ustvrdio da ih "ne zanimaju fotelje".

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara