Barišić i Šale otkazali sudjelovanje u "pristranoj" Latinici

Barišić i Šale otkazali sudjelovanje u "pristranoj" Latinici

ZDRAVKO BARIŠIĆ, menadžer Marka Perkovića Thompsona i Petar Šale, zagrebački odvjetnik i potpisnik peticije za Thompsona, unatoč razgovoru s ekipom Latinice, u četvrtak 2. listopada ipak se nisu pojavili na snimanju emisije u kojoj je jedna od tema bilo i Thompsonovo (ne)nastupanje u Istri.

"Ne želimo sudjelovati u medijskoj kampanji koja se vodi protiv Marka Perkovića Thompsona u dijelu medija, dovodeći ga u svezu s nekakvim fašizmom ili oblicima fašizma", stoji u priopćenju objavljenom na službenim stranicama Marka Perkovića Thompsona.

U potpisu priopćenja su Barišić i Šale koji ne vjeruju u objektivnost Denisa Latina s obzirom "da ste i u ranijim emisijama u vrlo negativnom kontekstu prikazivali Marka Perkovića Thompsona, služeći se neistinama i krivotvorenim audio i video uradcima".

Nadalje smatraju da će ekipa Latinice zloupotrijebiti činjenicu da emisija ne ide uživo te će ju "pristrano montirati i namjerno iskriviti sliku o Thompsonu, njegovoj publici i našem sudjelovanju".

Denis Latin na navode iz priopćenja odgovara da se "uopće ne želi petljati" s Barišićem i Šalom te dodaje da su oni najprije pristali doći u emisiju ali se ipak nisu pojavili na snimanju niti su opravdali svoj nedolazak.

Autor i urednik Latinice dodaje da je priopćenje s razlogom nedolaska objavljeno naknadno i to nakon što je snimanje završilo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"To je iluzija"

Thompsonov menadžer kaže pak da su njega i Šalu zvali iz Latinice kako bi nastupili u emisiji.

Barišić nam je rekao da su ga "ljudi uvjeravali da emisija neće biti objektivna i da je to iluzija" te dodao da je Šali prenio poruku da ga u Latinici žele za sugovornika. Nakon što su porazgovarali o pozivu zaključili su da neće doći na snimanje, rekao nam je Barišić.

Na naše pitanje zar stvarno misli da u Latinici ne bi dobio šansu da iznese svoj stav i da bi njegove riječi bile montirane, odgovorio je kako sve piše u priopćenju.

Upitan je li mu možda Thompson sugerirao da ne ide na snimanje Latinice, Šale je odgovorio da je on punoljetna i odgovorna osoba koja sama donosi odluke i za njih snosi posljedice.

I.K.
Foto: Index

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara