Barr započinje formalnu javnu ponudu za preuzimanje Plive d.d.

BARR Pharmaceuticals objavio je danas da je u skladu s uputama Hrvatske agencije za nadzor financijskih usluga (HANFA), u Narodnim novinama službeno objavio javnu ponudu za kupnju 100% dionica Plive.

Formalnom objavom Barrove ponude započinje proces javne ponude, koji bi trebao trajati najmanje 30 dana od objave. U slučaju formalne objave konkurentske ponude, Barr će moći produljiti trajanje svoje javne ponude do završetka trajanja konkurentske ponude.

Svako produljenje nakon 30 dana trajanja konkurentske ponude odvijat će se u razdobljima od sedam dana te će ovisiti o povećanju ponude za kupnju 100% dionica Plive bilo koje strane u odnosu na posljednju ponudu druge strane.

Prema hrvatskom zakonu, proces natjecanja može trajati najviše 60 dana od objave konkurentske ponude u Narodnim novinama, odnosno formalne objave konkurentske ponude.

Prema uvjetima Barrove ponude, Plivini dioničari koji Barru ponude na prodaju svoje dionice dobit će 743 kune po dionici u gotovu novcu. Nadalje, dioničari koji su na dan 22. kolovoza upisani kao dioničari u Središnjoj depozitarnoj agenciji primit će dividendu u iznosu od 12 kuna po dionici, što ukupno čini 755 kuna po dionici. Barrovo zaključenje ponude ovisit će samo o stjecanju više od 50% dionica PLIVE.

"Ovime je proces javne ponude započeo, a Barr nastavlja biti predan uspješnom preuzimanju Plive," rekao je Bruce L. Downey, Barrov predsjednik i CEO. "Namjeravamo se pridržavati svih zahtjeva, procedura i propisa vezanih uz ovaj proces, te djelovati u skladu s uputama HANFA-e i hrvatskim zakonom. Imamo pristup kapitalu potrebnom za zaključenje transakcije, te pozivamo sve Plivine investitore da se detaljno upoznaju s uvjetima naše ponude." - dodao je.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara