Barr zatražio odobrenje FTC-a i njemačkih regulatora za preuzimanje Plive

KOMPANIJA Barr Pharmaceuticals objavila je da je zatražila odobrenje američke Savezne trgovinske komisije (FTC) i njemačkih regulatora, kao i sva ostala regulatorna odobrenja za predloženo preuzimanje Plive.

"U srijedu smo obavili početni razgovor s članovima FTC-a, te se nisu pojavila nikakva značajna preliminarna pitanja koja bi, prema našem mišljenju, iz perspektive SAD-a mogla predstavljati prepreku za potencijalnu akviziciju Plive.," - rekao je Bruce L. Downey, predsjednik i glavni izvršni direktor Barra. Dodao je da je zatraženo i neophodno Hart-Scott-Rodino odobrenje od FTC-a kao i odgovarajuća odobrenja od njemačkih i ostalih relevantnih europskih regulatora.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Downey je izrazio nadu da će brzo dobiti odobrenje, kako bi što prije mogli izdati formalnu ponudu za preuzimanje Plive, koja je u skladu s hrvatskim Zakonom o preuzimanju dioničkih društava te uputama HANFA-e.

Barr je u priopćenju još jednom naglasio da ima financijska jamstva neophodna za izvršenje transakcije, te da Barrova ponuda predstavlja najbolji poslovni aranžman za Plivu obzirom na mala ili nikakva preklapanja u kapacitetima, postrojenjima, tržištima i proizvodima. 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara