Batarelo i njegovi radikali traže povlačenje reklame "Skini je" jer tvrde da vrijeđa žene

Batarelo i njegovi radikali traže povlačenje reklame "Skini je" jer tvrde da vrijeđa žene

Screenshot: YouTube

UDRUGA Vigilare, najpoznatija po neuspjeloj buni protiv uvođenja zdravstvenog odgoja u hrvatske škole i šurovanju s obiteljašima Željke Markić, ovaj put se okomila na Hrvatsku lutriju.

Pozvali su na povlačenje reklame pod naslovom "Skini je" te zatražili da se Hrvatska lutrija ispriča svim ženama u Hrvatskoj, jer, kako kažu, njome vrijeđaju i ponižavaju žene i njihovo ljudsko dostojanstvo.

U današnjem priopćenju Vigilare ocjenjuje kako je nedopustivo "besramno reklamiranje u kojem se ljude prikazuje kao objekte i stvari koje su spremne za uporabu", posebice ako se zna da je riječ o državnoj tvrtki.

Vigilare je ovaj slučaj prijavio i Sudu časti Hrvatskog udruženja društava za tržišno komuniciranje, koji će se očitovati o tom slučaju, kaže se u priopćenju udruge.

"S obzirom na to da se Hrvatska lutrija oglušila na već izrečenu javnu kritiku Pravobraniteljice za ravnopravnost spolova, Vigilare je pozvao podupiratelje i širu hrvatsku javnost da slobodno izrazi svoje nezadovoljstvo i pošalje pritužbe Hrvatskoj lutriji u vezi omalovažavajuće i ponižavajuće reklame", kaže se.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara