Bauk se narugao Kolindi zbog odlikovanja Praljku i ostalima, usporedio je s Titom

Bauk se narugao Kolindi zbog odlikovanja Praljku i ostalima, usporedio je s Titom

Foto: Hina, Facebook

KOLINDA je danas kazala kako osuđenim generalima neće oduzimati odličja koja su dobili za sudjelovanje u ratu.

"Ti su ljudi dobili odličja za obranu od velikosrpske agresije i ja im ta odličja neću oduzimati. Praksa se dosad nije primjenjivala, osim u slučaju odluka domaćeg zakonodavstva", rekla je Kolinda pred novinarima jutros u Bjelovaru.

Prema Pravilniku o odlikovanjima i priznanjima, Predsjednik Republike može oduzeti odlikovanja ili priznanja u skladu s odredbama Zakona (članak 14. Pravilnika).

Članak 16. istog Pravilnika kaže sljedeće: "Državno povjereništvo će za nositelje odlikovanja ili priznanja, koji su pravomoćno osuđeni na bezuvjetnu kaznu zatvora od najmanje tri godine, predložiti oduzimanje odlikovanja ili priznanja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kolindi se putem Facebooka narugao SDP-ov Arsen Bauk.

"Komentirajući moguće oduzimanje odličja osuđenim generalima, Predsjednica Republike, vođena svijetlim tradicijama, poručila je da se ne treba držati zakona kao pijan plota", napisao je Bauk.

Naime, izjava o tome kako se ne treba držati zakona kao pijan plota pripisuje se Josipu Brozu Titu, pa je očito da je baš mislio na Tita kad je komentirao posljednji Kolindin potez. Odnosno, nedostatak poteza koji bi po zakonu trebala provesti.
 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara