BEČ: DONACIJA MVP-A PREDANA GRADIŠĆANSKIM HRVATIMA

Donacija knjiga, glazbenih instrumenata i videokazeta za djecu što ih je hrvatsko ministarstvo vanjskih poslova poklonilo Hrvatskom kulturnom društvu iz Gradišća, Tamburaškom orkestru HKDa u Željeznom i hrvatskoj dječjoj školi u Beču svečano je predana u nedjelju u hrvatskom veleposlanstvu u austrijskom glavnom gradu.

"Neka ovo bude novi početak i poticaj još tješnjih veza i suradnje gradišćanskih Hrvata s njihovom matičnom domovinom i Ministarstvom vanjskih poslova", rekao je na prigodnoj svečanosti načelnik Odjela za hrvatske manjine, iseljeništvo i useljeništvo MVP RH Andrija Jakovčević.

"Želimo i na ovaj način podržati očuvanje običaja i kulture gradišćanskih Hrvata koji, čuvajući svoju, obogaćuju kulturnu različitost sredine u kojoj žive", dodao je Jakovčević..

Tekst se nastavlja ispod oglasa
"Gradišćanski Hrvati predstavljaju most povezanosti između Hrvatske i Austrije. Želimo biti partner u očuvanju hrvatske posebnosti i gradišćanskih Hrvata i hrvatskih iseljenika u svijetu", naglasio je predsjednik Hrvatske matice iseljenika Nikola Jelinčić.(Hina) spđ dj

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara