BEČ: MEĐU NAGRAĐENIMA "REPORTERI BEZ GRANICA" I NOVINAR IZ HRVATSKE

Nagrada "Press freedom award signal za Europu 2003., udruge "Reporteri bez granica", uručena je u nedjelju na svečanosti u palači Schwarzenberg u Beču , a jedan od dobitnika je i novinar hrvatskog dnevnika "Vjesnik" Željko Peratović.

Nagrada, koju su primili i njegovi kolege po struci, Jelena Bjelica i Milorad Vesić iz Beograda, dodjeljuje se drugu godinu zaredom, a dobitnicima ih je uručila predsjednica austrijskog ogranka Udruge "Reporteri bez granica" Rubina Moehring te glavni direktor najveće austrijske naftne tvrtke OMV Wolfgang Ruttesdorfer. L

Naziv "Signal za Europu" znak je kojim Europska unija reformskim državama signalizira važnost slobode medija, kazala je novinarka austrijske televizije (oERF) Rubina Moehring .

Dodala je da su "Reporteri bez granica" međunarodna organizacija koja se zauzima i podupire slobodu novinarstva i razvitak demokracije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
"Te su dvije vrijednosti posebice važne i za strane poduzetnike koji žele ulagati u srednjeeuropskim državama. Sloboda medija i razvoj demokracije nema kompromisa", rekao je direktor OMV-a Ruttesdorfer.

Pohvale radu Željka Peratovića izrekao je austrijski novinar i publicist Norbert Mappes - Niediek, a za novinare iz Beograda to je učinila urednica vanjskopolitičke redakcije austrijskog dnevnog lista "Kurier" Livia Klingl.

Nagrada svakom dobitniku iznosi 5000 eura.

(Hina) spđ rt

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara