Beč: Picula govorio na konferenciji o zabrani nuklearnih pokusa

NA KONFERENCIJI o stupanju na snagu Ugovora o sveobuhvatnoj zabrani nuklearnih pokusa prema čl. 14 tog Ugovora u bečkom središtu UN-a u srijedu poslijepodne govorio je i ministar vanjskih poslova RH Tonino Picula.

"Iako Hrvatska nije nuklearna sila, ona ima važnu ulogu kao pripadnica skupine država koje su ratificirale taj ugovor i predstavljaju njegovu pokretačku snagu", rekao je ministar Picula obraćajući se sudionicima konferencije.

Naglasio je važnu ulogu tog Ugovora za svjetsku sigurnost i pozvao zemlje koje ga nisu potpisale da to što prije učine i pridruže se njegovoj ratifikaciji kako bi mogao stupiti na snagu.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Republika Hrvatska ratificirala je ugovor 2001. godine, te se na taj način pridružila inicijativi suzbijanja negativnih učinaka nuklearnog oružja. Šef hrvatske diplomacije naglasio je spremnost RH da bude aktivni sudionik na promociji tog ugovora.

"Vjerujemo da sve zemlje trebaju doprinijeti njegovoj daljnjoj promociji kako bi mobilizirali snage u postizanju cilja svijet bez nuklearnog oružja", zaključio je Picula.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara