Beč: Vesna Škare-Ožbolt na prvoj konferenciji država stranaka UN-ove konvencije protiv transnacionalnog organiziranog kriminala

U BEČU na prvoj provedbenoj konferenciji država članica UN-ove konvencije protiv organiziranog transnacionalnog (prekograničnog) kriminala ministrica pravosuđa RH Vesna Škare-Ožbolt posebno se zauzela za jačanje regionalne suradnje u ovom području.

Ministrica Škare-Ožbolt izvijestila je sudionike konferencije što je RH učinila u suzbijanju organiziranog kriminala: Kazneni zakon je usuglasila sa spomenutom konvencijom, donijela program posebnih mjera protiv organiziranog kriminala, osnovala je Vijeće za praćenje provedbe tih ciljeva, a u pripremi je nacionalna strategija za borbu protiv organiziranog kriminala.

"Hrvatska će i dalje imati konstruktivnu ulogu u sustavu Ujedinjenih naroda radeći na ispunjavanju postavljenih ciljeva iz konvencije", kazala je ministrica Škare-Ožbolt.

Naglasila je da RH prvi put nastupa na ovoj konferenciji u statusu službenog kandidata za članstvo u EU, te da će i na području borbe protiv organiziranog kriminala uvoditi sve standarde EU.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Istaknula je važnost jačanja regionalne, nacionalne i međunarodne suradnje u suzbijanju različitih oblika organiziranog prekograničnog kriminala.

Najavila je da će RH biti domaćin regionalne radionice o međunarodnoj suradnji u borbi protiv terorizma i transnacionalnog kriminala, koja će se održati u ožujku 2005. u suradnji s bečkim Uredom Ujedinjenih naroda za borbu protiv zloporabe droga i kriminala.

Ministrica Vesna Škare-Ožbolt za vrijeme boravka u Beču imat će niz bilateralnih susreta. U ponedjeljak je razgovarala s ministrom pravosuđa Libanona Bahige Tabbara prigodom koje su razmijenjene korisne informacije o stanju u pravosuđu u RH i Libanonu.

U utorak je predviđen susret ministrice Škare-Ožbolt s novom austrijskom ministricom pravosuđa Karin Miklautsch.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara