BEČ: ZAVRŠENO 13. ZASJEDANJE KOMISIJE UN-a ZA SPRJEČAVANJE ORGANIZIRANOG KRIMINALA I KAZNENO PRAVOSUĐE

Međunarodni organizirani kriminal, terorizam, korupcija, proizvodnja i prodaja zabranjenih droga i drugi oblici kriminala mogu se učinkovito suzbijati samo povećanim naporima i još boljom suradnjom u svijetu, jedan je od zaključaka 13. zasjedanja Komisije UNa za sprječavanje kriminala i kazneno pravosuđe, koje je danas nakon devetodnevna rada završilo u bečkom sjedištu Ujedinjenih naroda. L

Na zasjedanju je prihvaćeno 20 rezolucija o učinkovitu suzbijanju svekolikih oblika kriminala.

Zamjenik voditelja hrvatskog izaslanstva na zasjedanju predsjednik Akademije pravnih znanosti Željko Horvatić izjavio je da su u hrvatskom pravnom sustavu već sada uobičajeni svi sadržaji iz obvezujućih konvencija i rezolucija, ali da "treba omogućiti i poticati njihovu brzu i učinkovitu primjenu".

Tekst se nastavlja ispod oglasa
U radu toga međunarodnog skupa, u kojemu je na početku na plenarnoj sjednici govorila ministrica pravosuđa Vesna Škare-Ožbolt, sudjelovalo je oko 500 sudionika, izaslanstava iz 40 zemalja članica Komisije, te još stotinu zemalja promatrača - članica Ujedinjenih naroda.

Hrvatska je aktivna članica Komisije za sprječavanje kriminala i kazneno pravosuđe i sljedeće godine u ožujku bit će domaćin Regionalnog savjetovanja za stručno osposobljavanje najviših dužnosnika u ustanovama kaznenog pravosuđa radi uspješna suprotstavljanja terorizmu, organiziranom kriminalu i korupciji.

(Hina)xspđ ybs

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara