Bechtel počeo isplaćivati dugovanja ličkim prijevoznicima

TVRTKA "Bechtel-Enka", glavni izvođač radova autoceste BosiljevoSveti Rok, počela je nakon tri mjeseca isplaćivati dugove ličkim prijevoznicima, izjavio je danas glasnogovornik ´Bechtela´ Damir Vucić.

´Jučer i danas krenula je isplata autoprijevoznicima´, rekao je Vucić za Hinu.

Ustvrdio je da Bechtel ne može naći ispriku zašto tri mjeseca prijevoznicima nije platio pružene usluge.

´Čim smo saznali da je došlo do propusta, počeli smo ga rješavati i ovih dana svi će prijevoznici dobiti zarađeni novac´, rekao je.

Upitan koliko prijevoznika treba dobiti novac i o kojoj se svoti duga radi, odgovorio je da o tome ne može govoriti.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ministarstvo za javne radove, obnovu i graditeljstvo dobilo je dva dopisa (u ponedjeljak i danas) od Obrtničke komore Ličko-senjske županije u kojima ih se obavještava kako Bechtel tri mjeseca ne plaća prijevoznike.

Ministarstvo je dopise proslijedilo Hrvatskim autocestama, koje su zatražile očitovanje Bechtela, i čim ga dobiju poduzet će adekvatne korake, rečeno je danas u ministarstvu.

Jedne dnevne novine danas pišu da usluge prijevoza za Bechtel obavlja više od 120 autoprijevoznika i da im Bechtel duguje 30 milijuna kuna. Po neslužbenim informacijama list piše da nekim većim ličkim poduzetnicima Bechtel pojedinačno duguje više od pet milijuna kuna.

Usprkos tom neplaćanju prijevoz se obavljao, a nezadovoljni prijevoznici za pomoć su se obratili Obrtničkoj komori Ličko-senjske županije.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara